مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۰|قیمت طلا، سکه و دلار
به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه 8 فروردین 1400 به شرح ذیل است:
قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار و قیمت ارز امروز ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
هماکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم یک میلیون و 82 هزار تومان، قیمت دلار 25 هزار و 400 تومان، قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح جدید 11 میلیون و 250 هزار تومان و قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 10 میلیون و 900 هزار تومان است.
در بازار سبزهمیدان هم اکنون، قیمت نیمسکه بهار آزادی 6 میلیون و 750 هزار تومان، ربعسکه بهار آزادی 4 میلیون و 250 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 450 هزار تومان تعیین شده است و به فروش میرسد.
هر مثقال طلا 4 میلیون و 690 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
به گزارش تسنیم، در بازار ارز هم اکنون قیمت دلار 25 هزار و 400 تومان و درهم امارات 7 هزار و 110 تومان اعلام شده است.
برهمین اساس، قیمت فروش دلار در صرافی های بانکی بدون تغییر نسبت به روز قبل 24 هزار و 753 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 24 هزار و 263 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 28 هزار و 896 تومان و قیمت خرید یورو نیز 28 هزار و 323 تومان اعلام شده که نسبت به روز قبل تغییری نداشته است.
نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافیهای بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر میکند.
افت ۲۷۰۶ واحدی شاخص بورس در دومین روز معاملاتی ۱۴۰۰
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه بیش از 4میلیارد و 768میلیون سهم و حقتقدم بهارزشی بالغ بر 3هزار و 909میلیارد تومان در بیش از 545هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 2 هزار و 706واحدی در ارتفاع یکمیلیون و 306هزار و 855واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس شد و در مقابل شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی، گروه مپنا و فولاد آلیاژی ایران با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله یک میلیارد و 402میلیون ورقه بهارزش 43 هزار و 14میلیارد تومان در 258هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 7واحد رشد کرد و در ارتفاع 18هزار و 46واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی بیمه پاسارگاد، گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی و هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه شد و در مقابل شرکتهای پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی مارون و پتروشیمی تندگویان بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
۷۷۰۰ تن گوشت مرغ گرم روز گذشته روانه بازار شد
علیصفر ماکنعلی رئیس سازمان دامپزشکی کشور از عرضه 7700 تن گوشت مرغ گرم در روز 7 فروردین ماه سال جاری خبر داد و گفت: این میزان بیش از نیاز بازار است.
وی اظهار کرد: میزان کشتار مرغ در روز 7 فروردین ماه سال جاری در سراسر کشور، بالغ بر 4 میلیون و 383 هزار و 784 قطعه مرغ بوده است.
وی با اشاره به این که عرضه مرغ بیش از نیاز بازار بوده است، افزود: وزن مرغ کشتار شده در این روز 7 هزار و 700 تن بوده، در حالی که نیاز روزانه کشور به گوشت مرغ حدود 7 هزار تن برآورد شده است.
اولین یارانه معیشتی ۱۴۰۰ «سهشنبه» واریز میشود
سازمان هدفمندی یارانهها با صدور اطلاعیهای از واریز نخستین یارانه معیشتی سال 1400 در هفته جاری خبر داد و اعلام کرد: هفدهمین مرحله یارانه معیشتی ساعت 24:00 روز سهشنبه مورخ 1400/01/10به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود.
همانند دوره های قبل، خانواده های یک نفره 55 هزار تومان، خانواده های دو نفره 103 هزار تومان، خانواده های سه نفره 138 هزار تومان، خانواده های چهار نفره 172 هزار تومان و خانواده های پنج نفره و بیشتر 205 هزار تومان یارانه معیشتی دریافت خواهند نمود.
لازم به ذکر است چهارمین قسط از پرداخت دومین مرحله وام یک میلیون تومانی کرونایی از حساب سرپرستان خانوارهایی که این وام را دریافت نموده اند از این ماه کسر خواهد شد.
کاهش قیمت مسکن در سه ماهه آخر ۹۹
محمد اسلامی وزیر راه و شهر سازی در مورد فعالیت وزارت خانه متبوعش در چند ماه باقیمانده دولت گفت: در وزارت راه و شهرسازی که فعالیتش به زندگی مردم متصل است، مهم است که فرایندهایش موثر باشند و برنامه هایی منطبق با سیاست ها ماندگار باشدتا مردم بتوانند اثر بخشی آن را ببینند. این سه ویژگی جزو ضوابط الزامی وزارتخانه ما است که به آنها مقیدیم و تنظیماتشان هم به گونه ای است که آسیبی نبیند و بعد از ما هر فردی که سکان دار این وزارتخانه بزرگ و پر اثر در زنگی مردم است بتواند آنها را حفظ کند و ادامه دهد.
وی در ادامه اظهار داشت: نکته ای که برای من از سال 1398 تا امروز اهمیت داشته این بوده است که جریان پایدار تولید اتفاق بیفتد. یک محور مهم آن مسکن بود که در آن حوزه برای اصلاح مقررات و رویه ها و کادر سازی برای ایجاد قابلیت تولید مسکن خیلی تلاش کردیم که زمین، اعطای تسهیلات و در مدار قرار گرفتن سازندگان مورد وثوق، ظرفیت هایی که به عنوان کارگزاری بتوانند به کمک جریان تولید مسکن بیایند را شامل می شد و ما همه اینها را در سالهای 98 تا 99 تنظیماتش را به گونه ای انجام دایدم که حاصلش این شده است که در گستره کشور ما حدود 510 هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در حال اجرا است.
اسلامی در مورد رفع موانع و تصویب قوانینی که تعادل را به بازار مسکن بیاورد گفت: چیزی که بازار مسکن به آن نیاز دارد این است که تقاضای غیر مصرفی از آن خارج شود و فقط سرمایه برای تولید در مدار این بخش قرار گیرد. باید با کمک قوانین، بخش سوداگری که در بازار مسکن تلاطم ایجاد کرده است را محدود کنیم. برای این کار ما سامانه جامع املاک و اسکان را به موجب وظایف قانونی طراحی کرده ایم. قانون جدیدتری هم که مجلس تصویب کرده است آنرا مستحکم تر کرده است و ما در سال گذشته یک میلیون و 300 هزار واحد مسکونی خالی که واجد شرایط اخذ مالیات هستند را به سازمان امور مالیاتی معرفی کردیم.
وی افزود: در ادامه این قانون مالیات مضاعف، هر ایرانی موظف است که از پایان فروردین 1400 هر ملک مسکونی (خانه) که دارد را در سامانه املاک و اسکان ثبت و اعلام کند. زمین های بایر شهری هم که ساخته نمی شوند مشمول مالیات سنگین می شود و مالکان موظفند که آنها را تعیین تکلیف کرده و در اختیار قرار دهند. این برای اولین بار است که در کشور چنین کاری انجام می شود و ما از اینکه می خواهیم کاری را انجام دهیم سخن نمی گوئیم بلکه کار را آغاز کرده و موارد را شناسائی و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار داده ایم.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا این قانون تنها گریبانگیر مردم است یا اینکه زمین هایی که به عنوان ثروت سازمانها و نهادها محسوب می شوند را هم شامل می شود گفت: آن املاک قانونی مجزا دارند و با حمایت دولت و شخص رئیس جمهور قانون ماده 6 ساماندهی املاک و مسکن که شامل نهادها و دستگاه های دولتی است که از سال 1398 ما اعمال آن را آغاز کرده ایم و همه قراردادهایی که به موجب آن دستگاه هایی زمینی را برای انجام اموری در اختیار گرفته اند را لغو کرده و اعلام کرده ایم که باید زمینها را بازگردانند که بخش زیادی را بازگردانده ایم و بخشی از آن هم به دلیل اینکه دستگاه ها استدلال کرده اند که طرحی دارند و آن را اجرا خواهند کرد.
وی اظهار کرد: نتیجه اجرای این قانون و سامانه املاک و اسکان این بوده که بر اساس اعلام اتحادیه املاک کشور و تهران در سه چهارماهه اخیر سال 1399 عرضه خانه برای فروش فوق العاده زیاد شده و فایلهای آنها بسیار گسترش پیدا کرده است. افت قیمت مسکن در سه ماهه آخر 1399 در نتیجه همین عرضه فراوان تر است و ما از پانزده فروردین که فعالیت سامانه را شروع می کنیم به طور طبیعی باید اثر بخشی برای مردم بیشتر شود و بتواند وضعیت را بهتر کرده و آن حالت پرالتهاب و حباب انگیز را متعادل کند.
اسلامی در مورد عدم ثبت خانه ها در سامانه در مدت دوماه تعیین شده گفت: این عدم همکاری جرائم سنگین و مضاعفی دارد که در قانون پیش بینی شده است. البته هر کسی به داشتن یک خانه محدود نیست و داشتن یک خانه اضافه تر، یا یک خانه در شهر زادگاهش یا داشتن یک ویلا توسط قانونگذار مستثنی شده است و امتیازی برای آن قائل شده اند.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا سیاست ها به سمتی می رود که امید به خانه دار شدن یک ایرانی از صد و نه سال کمتر شود گفت: آن صد و نه سال مربوط به کسی است که بخواهد در گرانترین نقطه شهر تهران خانه بخرد و من با آن تحلیل موافق نیستم اما نکته مهم این است که جامعه باید بتواند مطابق با استطاعت مالیش دارای خانه شود. در طرح جامع مسکن تا دهک هفتم را هدف گذاری کرده ایم. برای دهک های یک و دو با سازمان های حمایتی هماهنگ کرده ایم و به آنها کمک می کنیم و زمین و یا پروژه هایی که در اختیار داشتیم را می دهیم. نمونه فوری آن همین پیشوای ورامین بود که با حضور آقای بختیاری رئیس کمیته امداد حضرت امام و آقای دکتر قالیباف رئیس مجلس اخیرا چهارصد و خورده ای واحد مسکونی را تحویل خانواده ها دادند. یعنی با این الگو و همکاری خیرین، نهادها و دستگاه ها در سطح کشور کار برای این دو دهک پیش می رود.
وی افزود: برای دهک های سه تا هفت، در قالب اقدام ملی مسکن است که هم در شهرهای کوچک و متوسط که زمین فراوان و قابل عرضه در اختیار داشتیم، به مردم زمین داده ایم و در شهرهایی که محدودیت داریم و زمین کمتر هست، مجتمع سازی می کنیم که مردم را به پروژه ها متصل کردیم تا با سازندگان قرار داد بسته یا در حال انعقاد قرار داد هستند. در بخش سوم هم مشارکتی ساخته ایم که دهک های بالاتر را پوشش می دهد و در برخی از شهرهای بزرگ، جدید و کلانشهرها با این الگو کار می کنیم.
اسلامی تصریح کرد: می خواهم بگویم این طرح ها برای توانمند سازی مردم برای صاحب خانه شدن است وطیفی از خانواده ها را در بر می گیرد. ما از کسانی که استطاعت مالی پائین تری دارند پول زمین را دریافت نمی کنیم یا به برخی از بخش ها مانند فرهنگیان و جامعه کارگری و بازنشستگان وام کم بهره اعطا می کنیم. این ها مدل ها و الگوهای عمیاتی و اجرائی است که با وزارت رفاه و آموزش و پرورش، دفاع برای نیروهای مسلح در حال اجرا است.
به گفته وزیر راه و شهر سازی نکته مهم این است که این بخش از جامعه بدون این الگوی ساخت و نظام حمایت مالی نمی تواند صاحب خانه شود بنابراین این طرح ها کمک می کند که مردم ما با یک زمان بندی خاص صاحب خانه شوند که این یک اتفاق نیست بلکه یک جریان فعال است و به یاری خدا، ادامه دار خواهدبود و مردم ما خانه دار خواهند شد.
محمد اسلامی در پایان سخنانش اظهار داشت: بخش دوم و سوم ما در سال جاری ادامه پروژه های محرومیت زدایی و پروژه های توسعه زیربنای حمل و نقل است که بخش های هوایی، دریایی، ریلی و جاده ای که شامل بزرگراه ها و آزاد راه ها است که ما در دو سال گذشته رکوردهایی را ثبت کرده ایم و ان شاءالله در سال 1400 هم ادامه خواهد یافت.